Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ BENJAMIN BUTTON ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ:

Πώς θα σας φαινόταν άραγε αν γεννιόσασταν..ηλικιωμένοι έχοντας την φρόνηση και τη σύνεση σε συνδιασμό με το ''νέο'' μυαλό;Ο κύριος Brad Pitt πάντως πρέπει να έιναι πολ΄θ ευτυχισμένος ηθοποιός που υποδύθηκε αυτόν τον ρόλο,σε μία ανατρεπτική τάινία με πραγματικά πολλά,μη φανερά εκ πρώτης όψεως μηνύματα..Ανατρεπτίκη η κοσμοθεωρία που μας προβάλλει η ταινία,η οποία αποκτά μια φιλοσοφική διάθεση ηθελλημένα ή άθελα της..

Με έμπνευση ''απευθέιας''από την ταινία,θα παραθέσω τις σκέψεις που είχα εγώ προσωπικά παρακολουθώντας-ομολογουμένως με αμείωτο ενδιαφέρον την πλοκή της..

  1. Για να δοθεί μια ώθηση στην επιστήμη ο άνθρωπος πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον όρο δημιουργικότητα,ξεκινώντας απο την ίδια τη ζωή του,υιοθετώντας την εφευρετικότητα ενός παιδιού-όπως είπε και ο Αλμπέρτος''η φαντασία είναι πιο σημαντική απο τη γνώση''.
  2. Οι δυνάμεις που θ'αλλάξουν την κοινωνία θα ξεκινήσουν απο την ψυχολογία-είναι θέμα μεταβολής των αξιών,των συμβάσεων ουσιαστικά-.Όλοι οι ρόλοι που έχουν υιοθετήσει οι διάφορες ηλικίες κατα την άποψή μου είναι συμβάσεις..
  3. Κλασική αξία αυτό που θα πω:το άπειρο γοητεύει κάθε άνθρωπο,επειδή ακριβώς όπως το λέει και η ίδια η λέξη,δεν είναι ανθρώπινο.
  4. Ζωή είναι νη πάλη του ανθρώπου να νικήσει τους φόβους του και αυτό είναι υγεία η λετσι θα έπρεπε τουλάχιστον να ορίζεται.
  5. Στη ζωή ''μιλάς''μέσω των πράξεων και όχι μέσω των λόγων σου.Δεν έχει σημασία πόσος είναι ο χρόνος,αλλα πώς τον αξιοποιούμε...
  6. Αυτούσιο και κλεμμένο απο την ταινία:''Η ζωή μας καθορίζεται απο τις ευκαιρίες,ακόμη και αυτές που χάσαμε.
  7. Κίνητρα για να ολοκληρώνεις τον εαυτό σου!Έτσι θα έπρεπε να είναι ο χαμένος χρόνος!''Στη ζωή περιμένουμε την ''ολοκλήρωση'',αυτή δεν έρχεται πάντα,οπότε ακόμη και τα κίνητρα για δράση απο μόνα τους πρέπει να μας''γεμίζουν''.Δεν είναι δεδομένο πως ότι προσφέρει σε'μας ολοκλήρωση προσφέρει και στον σύντροφό μας!Αυτή η έλλειψη κατανόησης των ορίων-ολοκλήρωση-και αναγκών του άλλου είναι τοπ μεγαλύτερο πρόβλημα των σύγχρονων σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου