Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης:

BENJAMIN BUTTON:

  • 'Oταν είσαι νέος έχεις τη δύναμη,εξωτερικά και εσωτερικά.Μπορείς να βοηθήσεις,να δημιουργήσεις.
  • ''Η ζωή δεν ήταν πολύπλοκη,θα μπορούσε να υποθέσει κανείς οτι έψαχνα απλά να βρώ ένα νόημα''.Δεν μπορούμε να άλιεύσουμε το νόημα της ζωής..ακριβώς επειδή απο τη φύση της είναι πολύ απλή..-και έτσι θα πρέπει να είναι..
  • Τα πάντα στη ζωή είναι ζήτημα πιθανοτήτων,άρα αυτό που λέγεται τύχη είναι απλώς η μαθηματική λογική που διέπει τους νόμους της ζωής.Τα πάντα είναι θέμα δευτερολέπτων.Συνεπώς,η διαχρονικότητα καθορίζεται απο τις επιλογές μας,δηλαδή την αξία που εμείς οι ίδιοι αποδίδουμε στον χρόνο.
  • Ο,τιδήποτε σε καθαίρει,έστω και ένα λεπτό μπορεί να δημιουργήσει μια νέα ζωη για'σένα.
  • Παιχνίδι ρόλων:ίσως το να βλέπεις τον σύντροφο σου υιοθετώντας τον γονικό ρόλο ή ρόλους που δεν τους έχεις φανταστεί ποτέ να είναι η αληθινή αγάπη.
  • Οι φόβοι πολλές φορές δίνουν τη δύναμη να εξελιχθεί κανείς,γι αυτό δεν φοβάμαι τους ''φόβους'' που προκύπτουν στην πορεία της ζωής..και ο μεγαλύτερος φόβος είναι το υπαρξιακό.Αυτό,ίσως να ευθύνεται για όλα τα όνειρα και τις δημιουργίες του ανθρώπου..ίσως και για τη δημιουργία απογόνων.
  • Όταν αγαπάς τον Άνθρωπο,τον αγαπάς σε όλες τις ηλικίες του,σε όλα τα στάδια του..

With love,

Benjamin Button.

4 σχόλια:

  1. Ιδιαίτερα εμπνευσμένες οι σκέψεις σου, φίλη μούσα. Ειδικά τα «Παιχνίδι ρόλων:ίσως το να βλέπεις τον σύντροφο σου υιοθετώντας τον γονικό ρόλο ή ρόλους που δεν τους έχεις φανταστεί ποτέ να είναι η αληθινή αγάπη.» και «Όταν αγαπάς τον Άνθρωπο,τον αγαπάς σε όλες τις ηλικίες του,σε όλα τα στάδια του..» μου άρεσαν πάρα πολύ.

    Τα λέμε σύντομα και από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ ανορθόδοξε,προσπάθησα να πορευθώ σε δημιουργικούς δρόμους μέσα απο τις πνευματικές μου αναζητήσεις.Τα λέμε και απο κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωρε μπράβο,όντας 23 ετών,διακρίνω μια διαύγεια που λέιπει από πολύ μεγαλύτερους..Πολύ καλό ένστικτο για να διακρίνεις μέσα από το infojunk που ζούμε,κατιτις που να αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. heliaster,απλά κοινοποιώ κάποιες λιγοστές σκέψεις..νομίζω πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ευθύνη να ''οχυρώνει''τον εαυτό του μέσα σ'ολο αυτο το ''junk''που τον περιβάλλει.Ακόμη κι αν δεν έχει την δύναμη να επιβληθεί στον εαυτό του,μπορεί να διαλέξει τον δικό του προσωπικό ηγέτη!Πάντοτε συνειδητά όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή