Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κατα την πνευματική μου περιδιάβαση συνέλεξα και το ''λουλούδι'' που έπεται...

Στα βήματα του ακτιβισμού,καθ'οτι θα απέδιδε ''δικαιοσύνη''για τις συνειδήσεις η μνημόνευση αυτή θα δημοσιεύσω τον λόγο μιας καθ'ολα συμπαθούς Ινδής ακτιβίστριας και συγγραφέως της Αρουντάτι Ροι.Δυστυχώς για πολλούς εκει έξω αυτη η κυρία σκέφτεται(!)...έχει συνειδητοποιήσει περισσότερα απ'οσα αναλογούν σε έναν άνθρωπο με μέσο ανάστημα 1.75 εκατοστά,περπατά μισό χιλιόμετρο την ημέρα στην καλύτερη περίπτωση ή ζει καθηλωμένος στους τηλεοπτικούς δέκτες,τα τσιράκια των κυβερνώντων.

Η κυρία Ρόι θα αναφερθεί στην εξωτερική πολιτική της Αμερικής,και την δύναμη του λαού που μόνο με την αποχή του απο τις πολιτικές διαδικασίες θα μπορούσε να ξεκινήσει μια παγκόσμια επανάσταση.Άλλη μια φορά που το γυναικείο μυαλό διανύει ένδοξη πορεία στον χώρο του ακτιβισμού αυτή τη φορά.

Μακάρι να έδινε τα φώτα της πολιτικής της σκέψης και για την ελληνική πραγματικότητα,ιδωμένη υπο διεθνές αυτην τη φορά πρίσμα.Που να δούμε όμως εμείς που τα ξεπουλήσαμε όλα στην ΕΕ και την Μέρκελ(το κυρία είναι εκ του περισσού)και βρίζουμε την ώρα και τη στιγμή που ευγνωμονούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τους Ευρωπαίους,μιλούσε για εθνική ταυτότητα και κλασικό πνεύμα στους εταίρους,με την ένταξη στην τοτε ΕΟΚ-αν δεν με απατούν οι δαίδαλοι της μνήμης μου...-.Τώρα,εξακολουθούμε να κάνουμε τεμενάδες στους Τούρκους-οχι στην Μέρκελ γιατί ο Γιώργος πόνεσε ξαφνικά τον τόπο-.Ωστόσο,τα φαινόμενα παγκοσμίου βίας και πρωτοτυπίας ζουν και βασιλεύουν...Κακώς νοούμενος διεθνισμός,κακώς νοούμενος φασισμός σε μια χώρα που όλα έχουν χάσει το αληθινό νόημα τους και οχι μόνο η ελληνικη γλώσσα μας..

Απολαύστε το βιντεάκι που ακολουθεί:

7 σχόλια:

  1. ευχαριστώ φίλτατη,αλλα θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω αναλυτικότερα την άποψη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαίρετα όσα αναφέρει.
    Η αλλαγή συνηθειών ίσως είναι η μεγαλύτερη επανάσταση που μπορούμε να εφαρμόσουμε.
    Ξεκινώντας από τους από απλές καθημερινές πράξεις όπως το χαμόγελο η καλοσύνη η αγαθοεργία η αναζήτηση η συζήτηση ο στοχασμός.
    Για να περάσουμε κλιμακωτά σε ποιο ενδιαφέρον συνήθειες όπως ο εθελοντισμός η έμπρακτη αλληλεγγύη η συμμετοχή στα κοινά.
    Τέλος, ας υιοθετήσουμε την μεγαλύτερη επαναστατική και ριζοσπαστική πράξη την ΑΝΕΠΙΣΤΕΠΤΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ.
    ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΟΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΑΓΑΘΟ και προεκταση του εγωισμού μας.
    Ωραία η προσπάθεια σου
    ΧΡΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε αναγνώστη των Αριστοτελισμών,καλώς όρισες!Συμφωνώ και επαυξάνω με τα γραφόμενά σου!Τί εννοείς λέγοντας οτι χρησιμοποιούμε την αγάπη ως εμπορεύσιμο αγαθό?
    Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως έχεις ακούσει τις φράσεις που χρησιμοποιεί πολύ συχνά ο κόσμος
    "να αγαπάτε όσους σας αγαπούν"
    ή "σου έδωσα την αγάπη μου και εσύ ...δεν μου έδωσες τίποτα"
    αυτήν ακριβώς την ανταλλαγή εννοώ ως εμπορεύσιμο αγαθό.
    Η ΈΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.
    Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
    Ο γραπτός σου λόγος δείχνει μια κοπέλα καλλιεργημένη με πνευματικό βάθος και έντονες ανησυχίες για ότι συμβαίνει γύρω μας το τελευταίο διάστημα.
    Νομίζω η συμβολή σου στη διαδικτυακή αφύπνιση και ενημέρωση των χρηστών του διαδικτύου,είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς, που απλώς είμαστε αναγνώστες και προσπαθούμε τα λόγια να τα κάνουμε πράξη.
    ΧΡΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα..αντικαμβάνομαι τώρα την εκδοχή που θέτεις.Ευχαριστώ για τα εγκωμιατικά σου σχόλια.Χαίρομαι εν μέρει που το ιστολόγιο δεν έχει εκλαικευτεί(ίσως αυτό ν'αποδεικνύει οτι δεν είναι αντιληπτός ευρέως ο προβληματισμός που θέτει,αρα οχι και εύπεπτος).
    Όσον αφορά την αφιλοκερδή και εγκάρδια αγάπη αυτή απουσιαζεί πλην ελαχίστων περιπτώσεων,διότι δυτυχώς ή ευτυχώς ο άνθρωπος τείνω να πιστεύω πως είναι πιο''κοντά''στα ένστικτα(αυτοσυντήρηση),και σε λιγότερο εξευγενισμένα συναισθήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν κατόπιν εμβριθούς περισυλλογής επι του θέματος επανέρχομαι με λίγες απλές σκέψεις.Κατ'αρχην πιστεύω στην ισότητα οχι μόνο των δυο φίλων αλλα και των ανθρώπων γενικώς.Άλλωστε λέξεις όπως''ανώτερότητα'',''μυαλό'',υπακοή της γυναίκας στον σύζυγο μόνο τον ρατσισμό μπορεί να διαιωνίζουν.Ακομή και η διανομή των πόλων είναι σχετική υπο το πρίσμα μιας κινωνίας διαρκώς εξελισσόμενης.
    Πιστεύω στην απλότητα,στην χαμένη απλότητα για να είμαι ειλικρινής!
    Η γυναικεία χειραφέτηση ήταν ενα φαινόμενο επιβεβλημένο απο τις ιστορικές συνθήκες,γεγονός που αποτύπωσε και ο Κακογιάννης...Υ.Γ.Τώρα παρατήρησα οτι λανθασμένα σχολίασα εδώ ενω έπρεπε να σχολιάσω στο βιντεάκι με το φαινόμενο της εργασίας φίλε Χρήστο ή Χρίστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή